Vår verksamhet PDF Skriv ut E-postadress

 

På Nyckelpigan arbetar vi efter målsättningen att med bästa förmåga ge varje barn goda, roliga och utvecklande upplevelser och minnen från sin tid hos oss.

Vi delar upp barnen i mindre grupper för att kunna lägga kunskapsnivån rätt för varje barn. I dessa grupper går vi till skogen och har rörelse. Att röra sig med hela kroppen har stor betydelse för barnens fortsatta inlärningsförmåga! Vi har  även andra aktiviteter i dessa grupper där vi skapar och lär oss olika saker. Det är viktigt att alla barn får vistas ute mycket. Vi har en härlig gård att vara på och vi har Djurgården alldeles i närheten.


Leken anser vi är väldigt viktig. Där kan barnen bl a bearbeta händelser i sin vardag och utveckla sin sociala förmåga. Därför ges det många  tillfällen till lek under dagarna. Att arbeta med EQ (den emotionella intelligensen) är också något vi fokuserar på. Barnen lär sig att känna igen och hantera de olika känslorna på ett bra sätt. Ett genus- och jämnställdhetstänk genomsyrar också verksamheten.


Vi ägnar oss även mycket åt sång o musik då mycket stimuleras i detta, såsom t ex språkutveckling.

 

I stort sett all mat vi äter tillagas från grunden av vår kokerska.


 

Senast uppdaterad 2016-11-13 00:16
 
kooperativetnyckelpigan, www.kooperativetnyckelpigan.se